Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε Απάντηση στις Απορίες σας

1Πόσο καιρό κρατάει το MeLuna κυπελλάκι;
Κάθε κύπελλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σωστή συντήρηση έως και δέκα χρόνια.
2Πόση ώρα μπορεί να παραμείνει το MeLuna στον κόλπο;
Το MeLuna μπορεί να παραμείνει στον κόλπο για περίπου 8 έως 12 ώρες.
3Πόσες φορές την ημέρα αδειάζω το MeLuna;
Συνήθως αρκεί να αδειάσεις το κυπελλάκι 2 με 4 φορές την ημέρα. Ανάλογα με την ροή του αίματος.
4Πώς να αποστειρώσω το κυπελλάκι μου;
Σε ένα μικρό μεταλλικό σκεύος βράζεις νερό. Τοποθέτησε το MeLuna και βράσε το για 2 – 3 λεπτά. Πρόσεξε να υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού στο σκεύος, έτσι ώστε το MeLuna να επιπλέει.
5Μπορώ και να κάνω γυμναστική φορώντας το MeLuna;
Το εμμηνορροϊκό κυπελλάκι MeLuna φοριέται πάντα, κατά τη διάρκεια του ύπνου, σε ταξίδια καθώς επίσης και σε κάθε αθλητική δραστηριότητα, ακόμη και στο κολύμπι!
6Πώς να διπλώσω το κυπελλάκι MeLuna;
Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι διπλώματος, που από γυναίκα σε γυναίκα διαφέρει. Στο παρακάτω λινκ θα βρείς τους πιο συνηθισμένους. Παρακαλώ πίεσε εδώ
7Μου φαίνεται περίπλοκο, θα τα καταφέρω;
Με λίγη υπομονή και εξάσκηση μπορεί να το κάνει κάθε γυναίκα. Ίσως να χρειαστείς περίπου 2 με 3 κύκλους για να βρεις το κόλπο. Από την στιγμή που καταφέρεις να το βάζεις, δεν θα θέλεις να επιστρέψεις σε σερβιέτες/ ταμπόν.
8Που θα βρω το MeLuna?
Ζήτησε το από τον φαρμακοποιό σου ή πιο απλά παρήγγειλε το online από το eshop μας
9Γιατί είναι φιλικό προς το περιβάλλον?
Διότι μια γυναίκα, κατά την εμμηνορροϊκή περίοδο της ζωής της χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 17.000 σερβιέτες/ταμπόν. Το MeLuna το αγοράζεις μία φορά και με σωστή συντήρηση μπορείς να το χρησιμοποιείς έως και 10 χρόνια.
10Από ποιο υλικό κατασκευάζεται το MeLuna? Είναι ασφαλές για τον οργανισμό?
Το MeLuna εξελίχθηκε μετά από μακρόχρονη έρευνα στην Γερμανία. Το υλικό κατασκευάζεται από θερμοπλαστικό ελαστομερές ειδικά εξελιγμένο για φαρμακευτικά προϊόντα (φαρμακευτικό καουτσούκ TPE) και είναι απολύτως ασφαλές για τον οργανισμό αφού δεν περιέχει καθόλου χημικές, βλαβερές ουσίες που συναντάμε συνήθως σε ταμπόν και σερβιέτες. Το υλικό ΤΡΕ έχει πιστοποιηθεί και τηρεί τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές της FDA (FDA, 2002/72/EC), (ISO 10993-10) και του BfR.